Heras sida....när jag blev bra igen    2008-11-11

Matte tyckte jag började bli så smal och musklerna försvann. Jag hade ingen aptit. Ville inte äta och tyckte att maten var så där. Matte o husse hade köpt hem massa god mat som de visste jag tyckte om, bl.a Calzone och kött. OK, pizzan var god men köttet Hmmmm! Köttbullar och skinka som jag älskade förrut, ratade jag nu. Det var nog något som inte var ok.  När jag var i Växjö sa min uppfödare att jag hade fått mindre muskler och inte var.... Emma likaså...

Men min matte blev lite orolig för hon såg att det inte stod rätt till...

Jag började lukta illa och började slicka mig i baken..ville liksom inte mer. Matte beslöt att ringa veterinären och det gjorde hon rätt i.

Lill-matte Emma kom hem och lovade ta hand om det hela eftersom matte måste jobba. När vi kom dit, husse körde och Saga följde med som tröst ifall det var något. Hela personalen på Husdjurshälsan var så jättesnälla mot mig och lill-matte. De tog prover och röntgade mig. Såg att det inte var bra. Jag var nog rätt dålig trots allt. Veterinären sa att det var nog bäst att operera bort min livmoder. Den var inte bra och det fanns "sjukliga saker" på den....

Dagen efter körde min matte in mig till Husdjurshälsan och blev väl bemött. Bättre uppslutning fanns inte. Jag viftade på svansen och kände att här skulle jag bli bra....

Min operation gick bra och när klockan blev fem kom min matte för att hämta mig. Var nog lite drogad och lojal. Konstigt eller? Marita som jobbade där hjälpte mig ut till bilen och efter en rastning in i bilen och iväg till närmaste apotek.

Ingen medicin, snopet, hade inget på lager. Matte ringde till husdjurshälsan och förklarade problemet. Det löste sig. Marita bodde i närheten och kom snabbt till undsättning med värktabletter ifall jag skulle behöva använda dem.

Vilken personal....En eloge vill jag säga! 

Natten förlöpte utan komplikationer. Saga och jag ville visserligen gå ut vid halvtvåtiden för att kissa.... men det sa stopp när jag väl var ute...lura henne liksom ...

Saga var nöjd!

Sedan sov jag gott till klockan var halv sex då min syster började pipa. Min matte sov hos oss och vaknade . På med kläderna och ut. Saga skuttade som en kanin och jag ville bara vara. Kissa?, nej...hade liksom ingen lust. Ville att matte skulle promenera med mig. Hon kände vibbarna. Vi tog en kort promenad och vips kissade jag. Heja mig!

Saga var jättesur, fick ju inte följa med. Hon får faktiskt lära sig att storasyster tar allt nu...hon behöver det!

Husse vaknade lite senare och där satt matte och myste över oss. Frågade hur natten varit. Log och sa att det hade gått bra!

Kaffedags och ingen mjölk...stackars matte. Men husse åkte iväg och köpte både mjölk och gott nybakat bröd.

Jag ville ut en gång till och då tog matte mig på en promenad längst vägen. Kissade och ville hem igen för jag hörde Saga yla ...måste hört ända till min uppfödare. Hon kände nog att hon blivit övergiven stackarn. Hon får väl lära sig att storasyster finns och behöver sin ledare mer nu.....

Husse var glad över att jag hade ätit och ville ge mig mer och mer.....mat mat mat...

Han hämtade gårdagens mat som matte hade tillagat till honom, men nu fick jag det. Tack husse för det var riktigt gott! Ha ha ha!

Nu vill jag visa hur gott jag mår....

      
      
                    Här kan du se hur gott jag mår och mitt långa snitt....

                                      Dagen efter.....12.11

      
         Nu kunde jag hoppa lätt upp i soffan utan tratt en stund åtminstone...

      
Tratten stod längre bort och Saga blev bara såååå nyfiken på den..kanske det fanns mat i den....

                
            Tyvärr fanns det inte det, så hon tog den andra soffan och la sig där.  

                                     13.11 Husses födelsedag

Inatt har jag sovit väldigt bra. Saga väckte mig vid halv två-tiden. Matte fick gå upp och ut med oss, stackarn. Vi kissade båda och sedan in igen för att sova vidare. Vid halv sex-tiden vaknade jag och ville ut igen tillsammans med Saga. Tur att matte låg hos oss inatt igen. På med kläderna och en kort promenad längst vägen och det var kolsvart ute. Jag kissade igen och matte hade hoppats på ett "moment" till, men det ville sig inte. Saga stod vid grinden och var så snäll, har väl fattat att hon måste lugna sig lite nu när jag behöver hundra procent av matte.

Sedan var det dags att gå in och sätta på kaffet. Husse fyllde ju år idag! Grattis på dig och kram! Matte försvann och vi hörde hur hon började sjunga långt där borta. VA! Får inte vi vara med. Därför började vi YLA väldans högt samtidigt. Det satte skruv i dem, hahahahah! Nu kom matte springande och hon trodde väl elden var lös! HA!

Hon fick tyst på oss och de fick hämta sina kaffekoppar och sätta sig hos oss istället. Sedan åt de frukost och talade om för oss att vi skulle få följa med på en biltur med husbilen. Jippi!

Först en promenad till. Husse tog Saga och försvann ut till skogen, orättvist tyckte jag. Ville följa med, fick istället gå med koppel tillsammans med matte längst den tråkiga vägen igen. Kissade så att hon kunde bli nöjd.

Vi åkte till husdjurshälsan och där fick jag fler matburkar som skulle sätta igång min tarm. Den var inte så god. Men senare på dagen gav den resultat. Matte blev nöjd, nu var alla bitar på plats. Hade ju fått aptiten tillbaka, kissat och bajsat och såg mycket piggare ut. Låg dessutom på rygg så att matte kunde klappa mig försiktigt på magen.

      
                                        Min favoritställning

       
                                     Titta så fint såret ser ut!

       
Saga tyckte nog att hon inte fick tillräckligt med uppmärksamhet numera......men matte och husse klappade henne minst lika mycket fortfarande...

       
           Nu såg min ryggrad normal ut igen tyckte matte, har ju inte ont längre.

      
                Grattis husse önskar jag, Saga och matte på din stora dag!

                                             

                                                  14.11

Jag har sovit riktigt gott inatt, men matte fick ändå gå ut med Saga för hon började pipa. Matte har ändrat namn på Saga, hon får heta pip-Lotta tillsvidare.

Jag har nu fått en egen blogg så den här sidan tar sitt slut efter den här dagen. Så vill ni veta mera hur jag har det och vad jag och min syster gör på dagarna så gå in på bloggen. Det vore kul dessutom om någon ville skriva i den med. Någon hund eller kattkompis kanske. Eller en fisk....med andra ord vem som helst får skriva där.

Klicka på min blogg om du känner för det. Hej så länge! Heras blogg

                                 

 

                                                                                Tillbaka till varghundar