Under mina vandringar i Schweiz började det att komma upp tankar om en ny hund i mitt liv. Att få ta med hunden ut i naturen och uppleva den tillsammans med mig var en möjlighet som kanske kunde bli verklighet. Saknaden efter en hund var stor och jag kände att nu fanns det plats att återuppta den.
Det var så det började...........

  Julia

Jag satt en kväll och drömde om en hund. Vi hade haft en amerikansk cockerspaniel vid namn Julia. Hon blev 12 år och fick somna in lugnt och stilla.

Ett år hade gått och jag ville ha en ny hund. Var uppvuxen med hundar och saknade den härliga sida just hundar har. De är så sociala......
Skall vi ha en hund får det bli en varghund sa min sambo. Var inne på nätet och kollade in rasen. Min sambos föräldrar hade haft en varghund och hon var så härlig och harmonisk till sättet. 


 Freja

Jag började läsa allt om varghundar och de lät så härliga och såg så mäktiga ut att jag blev intresserad av rasen. Fick napp så småningom och tingade en liten svart varghund som vi döpte till Freja. Hon kom hem till oss vid 8 veckors ålder. Tyvärr fick vi inte behålla henne mer än ett par månader. Freja var stendöv på båda öronen. Men hon blev min kärlek många månader framöver trots allt. Kunde inte glömma henne.

Tog kontakt med Dragonlight´s kennel och träffade så småningom Sanna.

Hon blev jätteglad och bad mig komma och hälsa på. Det gjorde jag och där träffade jag alla hennes underbara vargar. Efter en tid ringde hon och bad mig komma ut och hälsa på en varghund som hon hade fått tillbaka. Det var Hera som då var nio månader gammal. Vi köpte henne och hon fick komma hem till oss och det har vi aldrig ångrat. En otroligt vacker och ståtlig varghund som vuxit upp till en gudinna tycker vi.

Hera blev vår familjemedlem och åkte med oss överallt och våra barn älskade henne. Efter en tid så fick Hera halvsyskon. Naturligtvis var jag där och tittade på Sannas underbara "bebisar". Jag såg bara en..... och det var Saga. Fick jag inte henne ville jag inte ha någon alls. Hon var minst i kullen men väldigt tuff. Tog för sig och det gör hon än. Vi fick hem henne nio veckor senare.

I början var Hera lite svartsjuk på henne men väldigt snäll och moderlig. Hera växte till sig och Saga blev bara tuffare och tuffare.

Hera fyllde två år den 10 juli och Saga blir ett år den 21 juli. De är väldigt snälla mot varandra och busiga med för den delen. Ibland reser sig håret på mig när jag ser dem fajtas.....men har förstått att det är hundspråket.

Vi har dessutom börjat åka iväg på hundutställningar med dem och där sköter sig Hera perfekt. Saga däremot sover sig igenom utställningarna och vill inte alls vara med. Därför tänker vi låta henne vara ett tag och bara ställa ut Hera.

Hon fick sitt första cert i juni-08.

Att åka med oss i vår husbil är det bästa de vet. Snällare varghundar finns inte. Så våra semestrar försöker vi göra så hundvänliga som möjligt.

Saga                            

                                                                Tillbaka till om mig sidan